K.A.T. - Katten Advies en Trimmen
 

Agressie naar eigenaren

Katten hebben nogal wat middelen om in de strijd te gooien: scherpe nagels, een bek vol gevaarlijke tanden en achterpoten die hard kunnen trappen. Verschillende redenen kunnen ervoor zorgen dat katten agressief worden naar hun baasje. We kunnen over grenzen gaan van de kat. We missen vaak de subtiele signalen waarmee het dier aangeeft dat hij wil dat je stopt. De oortjes die naar achteren gaan, een rimpeling over de rug of het puntje van de staart dat in beweging komt. Dit soort aanwijzingen zien we als we bijvoorbeeld te lang doorgaan met aaien of als we ons huisdier straffen. Veelal bedoelt een kat het niet slecht. Vanuit spel willen ze ook nogal eens aanvallen. Dit is meestal om te buigen richting gedrag dat we liever zien.


Hoe voel je je als je moet ademen door een rietje met een wasknijper op je neus? Zo voelt een dier met korte snuit zich! Dit soort dieren bewegen minder, domweg omdat ze hiervoor zuurstof tekort komen, en kunnen pijn hebben door hun uiterlijk. Met alle welzijns- en gezondheidsklachten van dien. Maar ook gedragsmatig kan dit invloed hebben: pijn kan bijvoorbeeld agressie tot gevolg hebben. Probeer eerst zelf, en dan vooral met inspanning, door dat rietje te ademen met die wasknijper op je neus voor Wat doe je als je kat iets niet mag? Gebruik je de plantenspuit, verhef je je stem, leid je je dier af? Ik zie zoveel verschillende aanpakken dat het me interessant leek er een kort artikeltje aan te wagen. Het is gepubliceerd in het tijdschrift "Ditjes en Datjes". je besluit een dier met korte neus te kopen. 

Zie het plaatje hoeveel verschil in neuslengte er is! Meer lezen? https://www.caringvets.nl/statements/brachycephalic-dogs-cats/ 
Wat doe je als je kat iets niet mag? Gebruik je de plantenspuit, verhef je je stem, leid je je dier af? Ik zie zoveel verschillende aanpakken dat het me interessant leek er een kort artikel aan te wagen, klik hier voor het artikeltje. Het is gepubliceerd in het tijdschrift "Ditjes en Datjes". 
Mijn oudste kat heeft artrose. Ze krijgt op het filmpje een snoepje aangeboden. Ze kiest ervoor om via een opstapje op de stoel te springen. Katten slaan, bijten of grommen soms bij het aaien of naderen. Belangrijk is om te ontdekken of ze misschien pijn hebben. Artrose is een veel voorkomende oorzaak van agressie bij het knuffelen met je kat.


Schakel mij in als je agressie naar jou toe aan wilt pakken, en in ieder geval als er wondjes ontstaan.