K.A.T. - Katten Advies en Trimmen
 

Tevredenheid klanten

Als Tinley-gedragstherapeut vind ik het belangrijk te horen wat goed is en wat ik kan verbeteren. Tinley Gedragstherapie voor Dieren stuurt enquêtes naar klanten die gedragsadvies hebben gehad. Er wordt onder andere gevraagd naar de begeleiding, de deskundigheid en of het probleem is opgelost. Klanten gaven mij gemiddeld een 8,4. Zie hieronder voor enkele ervaringen die mensen hebben teruggekoppeld. Helemaal onderaan tref je het gastenboek waarin je zelf een bericht kunt achterlaten.

Citaten uit de evaluaties

"We zijn heel blij met je adviezen. Smokey heeft sindsdien nog maar 2 keer in de gordijnen gehangen en heeft niet meer aan de bank en de stoelen gekrabd. We zijn heel blij met je! Groetjes, Francis en Michiel"

"Je bent heel precies, goed, aanhoudend en geduldig."

"Het gaat erg goed. Geisha lijkt nog aanhankelijker geworden. Ze valt ons niet meer aan. Ze krabt nog wel aan de bank, maar een kleine correctie is al voldoende en dat accepteert ze."

"Met lola gaat het gek genoeg heel erg goed. Ze heeft niet meer in huis geplast en maakt gebruik van de kattenbak."

"Corine heeft nuttige tips gegeven waar ik zelf nooit op was gekomen en ze heeft veel tijd aan ons besteed."

"The situations still under control with my cats. No defecated out the boxes. My friendly greeting, Samaya."


Hieronder vindt u een aantal reacties van enthousiaste klanten. Uiteraard met hun toestemming geplaatst. 

Agressie naar de eigenaar

Mijn huis-tuin- en keukenkat Gizmo viel me bijna elke dag plotseling aan en beet mij; soms tot bloedens toe. Volgens de vorige eigenaar had hij zelfs haar kindje van een jaar oud aangevallen! Ik wist niet meer wat ik ermee moest. De dierenarts verwees me naar Tinley Gedragstherapie. Corine had een aantal handige ideeën, bijvoorbeeld dat ik hem achter een brokje aan kon laten rennen naar links, zodat ik rustig rechts de trap op kon lopen. Ze adviseerde veel met hem te spelen. Ik doe dat trouw en ben heel blij te kunnen melden dat Gizmo het sindsdien uitstekend doet. Hij heeft tot nu toe maar een keertje uitgehaald. Gizmo is echt helemaal veranderd en ik ook. Gizmo is véél rustiger geworden en vertoont meer (lief) kattengedrag. Zo geniet ik nog meer van Gizmo. Tot ziens! Jozé

Sproeien

Na een aantal jaar tobben en zelf een aantal dingen proberen hadden we het gevecht tegen het sproeien in huis eigenlijk opgegeven. Omdat het toch écht een vervelend probleem is hebben we als laatste hoop de hulp van Corine ingeschakeld. Corine gaf aan dat een tijdelijk camerasysteem installeren een goed idee was om de dader(s) op heterdaad te kunnen betrappen, dat is inderdaad gelukt! Samen hebben we regelmatig telefonisch overleg gehad en hieruit kwam een aantal zaken aan het licht waardoor het sproeien nu eigenlijk nagenoeg over is! Het gaat wel nog een enkele keer fout, maar dan weten we eigenlijk al meteen wat de oorzaak is en kunnen we dus gericht handelen om het op te lossen. Gelukkige katten en gelukkige baasjes dus!

Angst voor eigenaar

Via Facebook ben ik bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren terecht gekomen. Mijn kat Diva was toen 1 jaar en Kira een half jaar. Diva rende vanaf het begin dat ik haar had weg voor vreemde mensen. Ze schrok van plotselinge geluiden en bewegingen. En wat ik het ergste vond: ze wilde niet dat ik te dichtbij kwam. Kira leek op een gegeven moment dit gedrag over te nemen. Dat was natuurlijk geen goede ontwikkeling. Hulp was nodig! En die kwam er. Corine vertelde dat het beter is om een kat weg te lokken dan om haar te straffen als ze ergens is waar ze niet mag zijn. Daardoor werd ze minder bang voor mij. Mijn bezoek heb ik geïnstrueerd dat ze de katten niet mogen naderen maar dat ze pas mogen aaien als ze zelf naar hen toekomen. Ik probeer geen plotselinge bewegingen te maken. Door al dit soort adviezen zijn de katten niet meer bang. Diva komt zelfs om aaitjes vragen en rent niet meer weg voor mijn vader. Kira gaat naar mijn vader en mijn zus Marleen want ze weet dat zij haar een snoepje geven. Mijn zus brengt soms de hond Alaika mee. Kira ging er dan eerst altijd vandoor maar nu niet meer. Ik ben zo blij dat ik gedragstherapie heb ingeschakeld en raad het iedereen aan! Het gedrag van Diva en Kira verbetert nog elke dag. Ik ben superblij dat ik u heb laten komen. Dank je wel daarvoor Corine.


Ruzie tussen katten

Mijn poes Luna van 1,5 jaar hoopte ik blij te maken met een kater van tien maanden oud genaamd Simba zodat ze samen konden spelen. Helaas verliep dit niet zoals ik had gehoopt. Ik heb het contact tussen die twee rustig proberen op te bouwen. 
Simba was nieuwsgierig en wilde de deur openen met zijn poot. Maar voor Luna ging dat blijkbaar toch te snel want ze staarde verstijft naar de deur met grote pupillen. Toen ik ze na 5 dagen voor het eerst samen losliet, rende Luna hard en angstig weg, Simba ging erachter aan. Ik pakte Simba op maar Luna zat nog 2 uur lang bang onder de bank, ze was zo ontzettend bang, ik wist niet wat ik moest doen, zelfs met snoepjes kon ik haar niet in beweging krijgen, ze was helemaal verstijfd. 
Ik heb op internet gezocht wat ik moest doen, na van alles te hebben geprobeerd wat niet hielp heb ik contact opgenomen met Corine.
Zij heeft me verteld hoe het contact tussen de katten het beste kon worden opgebouwd en waar ik het beste kon trainen. Toevallig had ik in die periode veel tijd omdat ik tussen twee banen een paar maanden vrij was. Daardoor kon ik veel met de dieren bezig zijn. En met resultaat! Luna schrikt nog steeds weleens van Simba, maar ze rent nu ook speels achter hem aan. Ze doet zelfs stoute dingen die van mij niet mogen maar omdat ze dat Simba heeft zien doen, doet ze dit voortaan ook. Wat zijn het toch 2 boefjes samen. Soms liggen ze zelfs af en toe bij elkaar! Ik vind het zo fijn dat dit is geslaagd en Luna is veel meer op haar gemak en ben zo blij dat ik niet heb hoeven kiezen tussen die 2.
Ik ben Corine erg dankbaar, Natuurlijk twijfelde ik heel erg of dit wel zou helpen bij mijn poes Luna, Ze heeft toen ze klein was veel meegemaakt dus is het een angstig poesje. Ik hoop dat als jullie twijfels hebben, na dit bericht te hebben gelezen, besluiten om Corine om hulp te vragen!
Groet Fieke 


"We werden een beetje vies van ons eigen huis!"

Al enkele jaren hebben wij twee katten, Annie en Isis. Ze komen uit het asiel en zijn beide vrij angstig en schrikachtig. Sinds enkele maanden trof ik steeds vaker een plas buiten de bak aan. Toen het op een gegeven moment meerdere keren per week voorkwam en er ook zelf buiten de bak gepoept werd, werd het me echt te gek. We probeerden van alles! Er moest iets veranderen, want we werden gewoon een beetje vies van ons eigen huis. De dierenarts verwees me (na lichamelijke oorzaken uitgesloten te hebben bij de katten) naar Tinley gedragstherapie. Zo ontmoette ik Corine. 
Corine had snel een plekje vrij en kwam de eerste keer aan huis. Uitgebreid nam ze de tijd om de situatie in kaart te brengen en we kregen direct punten om op de observeren. Vervolgens hadden we over een periode van enkele weken regelmatig contact. Corine maakte een analyse en gaf tips. Annie bleek al gauw de kat te zijn die de ongelukjes had. 
Wat bleek: de kattenbakken stonden naast de wasmachine in de bijkeuken. De bijkeuken werd begrenst door de badkamer, de keuken en de deur naar de tuin. Er werd door de bijkeuken gelopen om de andere ruimten te betreden. Corine gaf aan dat het heel onrustig kan zijn voor een poes die snel stress ervaart. Naast de basis adviezen van goed kattenbakmanagement en dierenartsbezoek, heeft Corine ook geadviseerd in de gaten te houden op welke momenten Annie de bak negeerde wat de omstandigheden op dat moment waren. Wat bleek? Het gebeurde elke keer als de wasmachine aanstond en Annie nodig haar behoeften moest doen. Ze durfde gewoonweg niet op de kattenbak naast die draaiende machine. De oplossing was daardoor snel gevonden: een andere plek voor de kattenbak. Daarbij hielp ander grind (ongeparfurmeerd en fijne korrels).
Momenteel hebben we vrijwel geen ongelukjes meer en ruikt ons huis weer fris!
We zijn er blij met de manier waarop Corine echt de tijd neemt, laagdrempelig contact onderhoudt en zorgvuldig handelt en raden haar zorg echt aan!


Het herplaatsen van mijn kat had ook positieve gevolgen

Na het overlijden van onze kater, bleef onze poes Luna ( 11 jaar ) alleen achter en graag wilden we er weer een katje bij. Luna is ontzettend rustig en de nieuwe kater ( 2 jaar geschat ) volgens het asiel ook. Helaas bleek dit thuis anders te zijn...

Onze nieuwe kater Dexter nam het huis over binnen 2 dagen en belaagde en besprong Luna de gehele dag, Ze had geen moment rust waardoor ze alleen onder het bed te vinden was, niet meer wilde eten en ook weer binnen begon te sproeien. Graag wilden we er voor zorgen dat de 2 katten met elkaar overweg konden en dat Luna weer de poes kon worden die ze was dus hadden we besloten een deskundige in te schakelen. Via internet hebben we contact opgenomen met Corine en aan de hand van een door ons ingevulde vragenlijst is ze op bezoek geweest om de situatie van dichtbij te bekijken en heeft uitgebreid de tijd genomen om een duidelijk beeld te krijgen van ons probleem. Corine is erg vriendelijk en prettig in omgang en snel werd duidelijk wat het probleem was en waardoor ze bij het huisbezoek al meteen wat adviezen kon geven over een aantal aanpassingen in onze woning en tips hoe met Dexter om te gaan. Dexter bleek namelijk overmatig veel energie te hebben. Met alle tips en adviezen van Corine ben ik meteen aan de slag gegaan. Al mijn vrije uren was ik ermee bezig om Dexter te vermaken. Alle speeltjes die er op de markt zijn: je noemt het maar op en ik heb het in huis gehaald! Het verslag dat we hebben ontvangen van Corine was professioneel, zeer zinvol, volledig, met heldere uitleg en goede adviezen. We hebben alles toegepast en uitgevoerd, ook hebben we tussendoor meermaals contact gehad, telefonisch en via e-mail om indien nodig haar eerdere adviezen aan te vullen of bij te sturen. Maar uiteindelijk bleek het gewoon niet mogelijk om de eindeloze levenslust en het spelgedrag van Dexter te helpen uiten. Hij bedoelde het absoluut goed, maar hij bleef continu gericht op Luna om maar te willen spelen. Luna leed hier erg onder dus we moesten een knoop doorhakken en de laatste optie geadviseerd in het verslag onder ogen zien. Met veel pijn in ons hart hebben we Dexter terug naar het asiel moeten brengen voor herplaatsing. 1 van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten doen en ik hoop dat Dexter er minder moeite mee heeft dan ik en weet dat hij snel een perfect nieuw baasje en huis vindt...

Met Luna gaat het sindsdien uitstekend! Ze is weer helemaal de oude, nou ... eigenlijk is ze helemaal een nieuwe kat. We herkennen haar bijna niet meer. Ze is ontzettend zelfverzekerd, het hele huis is van haar, ze slaapt als een roos nu en kan haar eigen plekjes uitkiezen. Zelfs 's nachts slaapt ze waar ze maar wil, zelfs beneden. Voorheen sliep ze altijd bij mij op bed of op mijn nachtkastje, nu sluipt ze door heel het huis. Ze is wel dikker geworden, ze eet nu haar bakje leeg en kijkt niet om zich heen tijdens het eten. Ook gaat ze nu alleen naar buiten (in de tuin) en blijft daar soms uren! Voorheen durfde ze niet de tuin in zonder dat ik mee ging... En het allerbelangrijkste, wat ik me niet meer voor kon stellen is dat ze na 11 jaar binnen plassen tegen deuren en gordijnen dat nu nooit meer heeft gedaan, zo van de ene dag op de andere dag volledig mee gestopt! Nooit meer gesproeid!! Ik ben er dus echt van overtuigd dat ze nu volledig stress vrij is en nog nooit zo gelukkig en relaxed is geweest! Voor mij geldt dat nog niet helemaal, heb er nog steeds veel moeite mee dat ik Dexter heb moeten terugbrengen naar het asiel. Ben nog steeds gek op dat katje maar heb via de internetsite wel kunnen zien dat Dexter binnen 2 weken weer een nieuw huisje had dus hoop dat hij het heel goed heeft... Toch ben ik blij dat we in contact zijn gekomen met Corine, helaas hebben we niet helemaal het resultaat gehaald waar we op gehoopt hadden maar met alle deskundige adviezen en tips weten we nu wel dat we alles geprobeerd hebben wat mogelijk was en hebben we kunnen accepteren dat dit voor beide katten de beste oplossing is. Het belangrijkste is dat Luna weer de poes kan zijn die ze was en een normaal leven kan leiden in 'haar' huis. Alles is het dubbel en dwars waard geweest!een vervelend probleem is hebben we als laatste hoop de hulp van Corine ingeschakeld.

Poepen

"Poepen buiten de bak: echt goor! Zeker met 2 kleine kinderen in huis!"

Hoi Corine, na jouw superfijne advies wil ik graag een berichtje op je site achterlaten. 

Onze kat Quick begon opeens in de badkamer te poepen. Echt heel vies. Binnen een paar weken deed-ie het bijna elke dag in de badkamer. We letten heel erg op om de badkamerdeur dicht te doen, maar toen begon hij in de slaapkamer en in de gang te poepen. Echt goor, zeker met 2 kleine kinderen in huis. Ik dacht dat Quick seniel of gek geworden was ofzo. Hij spinde ook niet meer en zat de hele dag boven in een hoekje. Op internet konden we geen goeie tips vinden. Op een gegeven moment hadden we het er zelfs over om hem weg te doen, zo zat waren we het. Toen hebben we als een soort laatste redmiddel Corine laten komen voor advies. 

Haar eerste vraag was: "Hoeveel moeite wil je zelf nog doen om het op te lossen?" Dat vond ik heel prettig, want op internetforums kom je veel oordelen tegen, alsof je nog eerder je gezin de deur uit zou doen dan je kat. Ze stelde veel vragen om er zo samen achter te komen hoe het buiten de bak poepen ontstaan zou kunnen zijn. Toen liepen we een rondje door het huis om te kijken waar Quick eet, slaapt en zijn behoefte doet. Daarna gaf ze concrete adviezen wat we konden doen, over een rustige plek voor Quick, over het spelen van Quick, de plaatsen waar hij poepte, over de kattenbak, en zelfs tips over hoe ik het schoonmaken van de bak zonder veel moeite in mijn ritme in kon passen. Ik vond het heel fijn dat ze echt meedacht met onze gezinssituatie. 

Eind van het liedje was, dat het poepen nog diezelfde dag opgehouden is (na het toepassen van de tips). Onvoorstelbaar! En wij wilden hem nog wel weg doen! Binnen een paar dagen begon Quick ook minder gestrest te doen en kwam weer spinnend bij ons liggen. Corine, heel erg bedankt voor je advies, we hebben onze oude kat weer terug. En dat met een paar heel simpele aanpassingen. Ook je uitgebreide verslag na afloop is erg handig om het allemaal nog eens na te lezen. 

Ik riep de hulp van Corine als laatste redmiddel in, dit had ik vééél eerder moeten doen! Ik kan K.A.T. dan ook aan iedereen aanraden die met een kat zit die het niet op de bak doet. Ik had niet kunnen denken dat het zo snel opgelost zou kunnen worden!


"Hij is nu meer op zijn gemak"

Semmy is onze nieuwe kat, hij is ongeveer 3 jaar oud, na de verhuizing (2 maanden geleden) naar ons gezin veranderde zijn gedrag. Hij trok zich steeds terug en hij maakte een bange indruk. nadat Corine Semmy en zijn leefomgeving bekeken had, gaf ze ons een aantal adviezen. Deze adviezen waren zeer uitgebreid en heel goed onderbouwd. Hierdoor gingen we anders naar onze kat kijken en konden we ook een aantal zaken verbeteren. het is niet zo dat het gedrag van Semmy helemaal veranderd is, maar hij voelt zich duidelijker meer op zijn gemak. en door de professionele kijk van Corine zien we dat nu zelf ook. Advies van Corine kan je helpen beter samen te leven met je kat.Gastenboek

Ankie Schoenmakers
05-07-20 19:32:33
Onze volwassen kater had moeite met het accepteren van de nieuwe kitten in huis. De stress bij onze kat bouwde zover op dat we Tinley hebben ingeschakeld. Corine heeft ons heldere uitleg gegeven en ons begeleid in het herintroduceren van de kitten bij de kater. We hebben veel van haar geleerd over het gedrag van onze katten en de stress signalen. Ze heeft ons met veel geduld en kennis ondersteund in het traject. Helaas heeft het niet mogen baten en bleef onze kater zelfs na maanden zorgvuldig trainen moeite houden met de kitten. Voor de kitten hebben we daarom toch een nieuw huisje gezocht. Onze kater is weer helemaal de blije knuffelkont die hij was.

Corine bedankt voor je goede advies, betrokkenheid en geduld.
Tijger Buddha Yuki
28-05-20 00:11:45
Na een heftige ruzie in december, kon ik mijn katers (Broertjes uit hetzelfde nestje) niet meer samen laten zonder dat ze gingen vechten. De dierenarts adviseerde me om contact op te nemen met Corine.
Het was net voor de kerst, maar toch heeft ze gelukkig tijd kunnen maken om voor de kerst al langs te komen om te helpen. Ze heeft geobserveerd en advies gegeven en toen zijn we met haar het traject ingegaan.
Ik heb heel veel geleerd van haar over het gedrag en de stresssignalen die ze geven. Hiervoor keek ik meer globaal naar de katten, maar nu kijk ik ook naar de kleine details.
We hebben ze langzaam geintroduceerd en haar filmpjes gestuurd zodat ze kon kijken naar hoe de jongens het vonden en de stress signalen en ze gaf tips en advies over hoe en wat verder.
Pas geleden de jongens weer elkaar laten ontmoeten en dat ging goed. Ze willen sinds dat moment eigenlijk niet meer van elkaar af en ze zijn samen weer plak en plak.
Ik ben enorm blij met het resulaat. Ik geniet er enorm van om die 2 weer samen te zien slapen, kroelen en spelen.
Corine zelf is heel begripvol en ze geeft duidelijk en goed advies. Ook is ze heel flexibel in het communiceren. Al met al hebben wij een hele goede ervaring met haar en haar aanpak gehad. Dit is echt iemand met hart voor haar vak.

Heel erg bedankt!
Ria en Piet Bakker
12-02-20 22:33:57
Tijdens een praatje in de dierenwinkel Discus van Gils te Goirle
vertelde wij tegen de eigenaar dat onze Nala-Solo regelmatig
naast de kattenbak haar behoefte deed en daarna verdwaasd
door het huis rende en steeds donkere hoekjes opzocht.
Nala-Solo is een herplaatste poes van 6 jaar waarbij de toenmalige
eigenaar ons vertelde dat zij wel eens wat buiten de kattenbak deed.
Aangezien dat wij geen enkele ervaring hebben met katten doch
wel 32 jaar lang met honden, vroegen wij van Gils wat eventueel
kunnen doen om dit op te lossen.

Hij adviseerde ons contact op te nemen met Corine Vos een
Tinley therapeut.
Na een vragenlijst te hebben ingevuld volgde een nauwgezet huisbezoek
waarbij een plan van aanpak met therapeut, dierenarts en eigenaren
werd vastgesteld.
Na enkele kleine medische en therapeutische behandelingen is
Nala-Solo na ruim 4 maanden weer een gezellige en knuffelende
huisgenoot geworden dank zij de intensieve begeleiding van
Corine Vos.
Namens Nala-Solo de gerustgestelde eigenaren,
Ria en Piet Bakker
C. Wissink
04-02-20 13:46:16
Beste Corine,

Heel erg bedankt voor je hulp. Onze kat maakte de bankstel helemaal stuk door het krabben en was ook regelmatig agressief.
Je hebt ons geleerd om meer naar zijn gedrag te kijken en te analyseren. Daardoor konden we ons gedrag ook aanpassen en de agressiviteit verminderen.
Je hebt ons laten zien dat hij niet graag gepakt wilde worden. Ook hebben we naar alternatieve gezocht om voor hem te krabben ipv de bank.

Bedankt voor je luisterend oor en je oplossingsgerichte aanpak.
Ik zal je zeker aanbevelen!
Maud de Rooij
07-08-19 20:23:00
Corine heeft me heel goed geholpen toen mijn kat Tommie plotseling veranderde van gedrag. Hij begon zelfs tegen mij te blazen. Corine heeft het gedrag van Tommie en dat van mij met veel geduld geanalyseerd. Ik heb heel veel praktische tips gekregen die heel goed hebben geholpen. Ik heb weer een fijne kat in huis!!
Maria F
22-05-19 15:01:00
I'm really happy with the help Corine gave us to fix the issue of my cat peeing outside her box. She supported us for months and in the end it was mostly teaching us what and how to do things so my cat felt more happy and comfortable. Her tips and tricks were really friendly to my cat, easy approach and cheap. Thanks for your help!!
Jessica Gillis
03-01-19 17:09:15
Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Ik wil graag Corine bedanken voor haar hulp met het kattenbakmanagement. Al haar adviezen wat ze heeft gegeven, hebben allemaal geholpen. Ik heb veel geleerd over het kattenbakmanagement en over het zorgen van 2 hele nieuwsgierige binnenkatten. Bedankt Corine.
Angela Millenaar
29-12-18 11:59:17
Ongeveer 3 weken geleden hebben we ssscat gekocht. De doorslaggevende reden was vooral het nachtelijk gemauw en gekrab bij de slaapkamerdeur door Minou.
Wat een handig apparaat! We gebruiken hem nu ook bij het aanrecht en zowel het deurkrabben als het aanrechtspringen door Tess en Minou is zo goed als over!

Bedankt voor je advies!
Stephan en Femke
17-12-18 13:14:26
Corine Vos heeft ons enorm goed geholpen met onze twee katten die na 3 jaar zonder problemen met elkaar geleefd te hebben, opeens niet meer bij elkaar konden zijn zonder te vechten. Corine heeft ons gedurende een lange periode van intensieve begeleiding geholpen om de katten weer bij elkaar te krijgen. Wij waren zeer positief verrast door de tijd die Corine hierin stak gedurende deze periode. Wij bevelen haar dan ook van harte aan.
Jamie .
19-11-18 20:25:42
Ben verhuisd en na een tijdje ging me kat sproeien in huis. Wat de meeste mensen niet fijn vinden. Ze is langs geweest, ze heeft geobserveerd en tips gegeven. De dag erna kreeg ik een volledige lijst met wat ik moest uitvoeren. Ben meteen overgegaan in actie en dit heeft meteen geholpen. Hij is gestopt met sproeien.

Corine is een super aardige vrouw en gezellig om mee te kletsen. Ze luistert goed en kunt haar voor alles bellen/berichten.
Juditj Teulings
06-11-18 10:53:20
Corine kwam om Bobby en Billy te trimmen. Ik vertelde haar dat Bobby erg vaak kotst ten gevolge van het schrokken wat hij doet. Bobby en Billy eten nml samen uit 1 bak. Corine vroeg me waarom ik geen 2 bakjes had staan met brokjes. Dus ik legde uit dat ze dan eerst samen het ene bakje en vervolgens samen het andere bakje leeg aten en dit dus niet werkte. Ze zei je kunt een paar stenen in het bakje doen om een schrokbak te creëeren zoals we die voor honden kennen. Nu had ik geen stenen bij de hand maar wel een snoepjes-speelbal waar ze niets mee doen, deze heb ik in het midden van de schaal gelegd en sindsdien geen schrokken en kotsen meer! Super fijn, bedankt voor de tip! En natuurlijk zijn ze ook weer helemaal mooi getrimd en klitvrij! ??
Elly Verheij
21-09-18 18:00:28
Onze poes Jana is erg veranderd in gedrag na het overlijden van haar vriendje kater Jip. Ze raakte gestrest en was erg angstig om buiten te komen. Ze verstopte zich steeds meer in huis en begon met plassen in huis op verschillende plekken.
Na een uitgebreid interview met Corine heeft zij een aantal tips gegeven o.a. voor het verplaatsen van haar voer en de aanschaf van een nieuwe grote kattenbak met ander grit. Ook kregen we tips en uitleg over haar gedrag. Na de dood van Jip heeft de buurkat onze tuin bij haar territorium getrokken en er is ook met Jana een paar keer gevochten. We hebben de tips van het voer,kattenbak en het verruimen van haar leefplek in huis opgevolgd en sindsdien heeft nooit meer buiten de bak geplast. Hoewel ze nog steeds niet graag naar buiten gaat, is ze inmiddels binnen weer rustiger en voelt ze zich meer op haar gemak. We zijn erg blij dat we een oplossing hebben kunnen vinden voor het probleem; dit was ons niet zelf gelukt. Dankzij de goede adviezen heeft Jana nu weer meer rust en plezier in haar kattenleventje.
Tessa Wiercx
09-08-18 12:28:10
Igor en Pjotr zijn twee broer van 11 jaar.
Nadat Igor geopereerd was en met een kap op thuis kwam herkende zijn broer hem niet meer en was bang van hem. Grommen, blazen. Igor snapte er niets van. Later op de dag viel Igor Pjotr aan. Gillen, krijsen en de haren vlogen in het rond. Ze beide gescheiden, geprobeerd ze weer te herenigen wat niet goed lukte. Toen via Tinley bij Corine terecht gekomen. Ze kwam heel snel de boys observeren en heeft tips gegeven hoe ze weer met hele kleine stapjes te herenigen. Zou een lang proces worden. Wekelijks hadden we telefonisch contact en had ik binnen een paar minuten een e-mail met de samenvatting van ons gesprek en de nodige tips om verder te gaan. Indien nodig mocht ik ook tussendoor bellen.
Na drie maanden gaat het weer goed met ze. Was echt bang geweest dat een van de twee herplaatst zou moeten worden. Wie doe je weg! Want zo voelt dat! Hoop nog jaren van ze samen te genieten.
Corine, bedankt voor alles, ook namens Igor en Pjotr.
Anne Bruurmijn
12-06-18 15:24:19
Afgelopen januari besloot ik om een kitten (Midna) bij mijn 3-jarige poes (Luna) te zetten, dit leek me een goed idee zodat zij nooit meer echt alleen zou zitten. Echter niets bleek minder waar te zijn, mijn lieve Luna veranderde in een monster en begon Midna, mij en mijn vriend aan te vallen.

Ik had zelf al van alles geprobeerd en niets leek te werken, uiteindelijk besloot ik om contact op te nemen met een gedragstherapeut en kwam ik terecht bij Corine. Zij kon gelukkig vrij snel langskomen om te kijken wat het probleem was en om een plan van aanpak vast te stellen. Ook kreeg ik uitleg over kattengedrag en stresssignalen, wat erg leerzaam was en essentieel bleek te zijn tijdens het herintroduceren. Vervolgens ging ik trainen en had ik wekelijks contact met Corine over de stand van zaken en daar besproken we de vervolgstappen en kreeg ik tips. Na maanden van trainen kunnen de twee eindelijk bij elkaar in een kamer en heerst er weer rust in huis. Zelf had ik dit nooit voor elkaar gekregen!

Ik ben super blij met alle begeleiding die ik heb gehad, zelfs toen het begeleidingstraject voorbij was kon ik nog bij haar terecht met mijn vragen. Ik ben haar ontzettend dankbaar en zou dan ook iedereen die met soortgelijke problemen te maken heeft aanraden om een afspraak te maken bij Corine!
Marian M van Breugel
30-11-17 19:11:02
Er werd hier al langere tijd naast de bak geplast. Altijd dezelfde tijd en plek. Zelf vanalles geprobeerd om het op te lossen maar helaas geen resultaat. Toen contact gezocht met Corine. Die heeft de hele situatie rondom de katten en de bak in huis bekeken. Samen hebben we een plan gemaakt om de nodige veranderingen door te voeren. Andere bakken, ander grit etc etc. En gelukkig werkte het meteen, geen plas meer gezien naast de bak!!! Achteraf gezien had ik veel eerder hulp in moeten schakelen. Zelf had ik dit niet op kunnen lossen. Een gedragsprobleem vraagt toch echt wel om de nodige kennis. Dus ik ben erg tevreden met de adviezen van Corine. Super!!
Jennifer Bouman
15-11-17 12:08:27
Blij dat ik niet naar de dierenarts geluisterd heb!

Dribbel en Messi zijn 2 broertjes van 8 jaar. Ik heb ze uit het asiel gehaald toen ze 3 jaar waren en zijn inmiddels al 5 jaar dikke vriendjes totdat Dribbel geopereerd werd aan blaasstenen. Messi moest ook mee naar de dierenarts en bij thuiskomst wilde Messi niks meer van Dribbel weten. Het resulteerde in blazen en agressie naar Dribbel. De dierenarts gaf aan gedragstherapie te proberen of er misschien voor te kiezen 1 te herplaatsen. Het herplaatsen kon ik niet over mijn hart verkrijgen! Via Tinley ben ik in contact gekomen met Corine. Zij kwam thuis observeren. Ze is heel rustig en ze was zelfs al vriendjes met Messi die normaal niet zo snel naar een vreemde toe komt. Dribbel bleef veilig in zijn hoekje onder de trouwjurk zitten. Corine legde duidelijk uit dat het een langzaam process is en dat ik zelf het meeste werk moest doen. Ze gaf duidelijke tips van hoe ik de opdrachten moest uitvoeren. Zelfs toen ik het even niet meer zag zitten gaf ze deskundige advies om me weer in de positieve instelling te komen. Iedere dag ben ik met de katten bezig geweest. Wekelijks heb ik contact gehad met Corine over de vooruitgang en ook voor mezelf als bevestiging dat ik het goed deed. En na 3 maanden hard werken kan ik met oprecht zeggen dat de gedragstherapie geslaagd is! Mijn vriendjes zijn weer vriendjes en wassen elkaar en spelen weer volop met elkaar! Als je echt van je dieren houdt dan heb je er alles voor over en na hard werken komt het weer goed. Ik ben zo blij dat ik niet naar de dierenarts geluisterd heb!
Abbing
15-08-17 19:26:06
Onze kat plaste al vaker buiten de bak en we hebben altijd gedacht dat dit door stress kwam door een te klein woonoppervlak. Dus toen het plassen buiten de bak ophield na verhuizing waren we hier erg gelukkig mee.

Helaas gebeurde dit toch weer een half jaar na verhuizing. Na veel onderzoek op internet en nog niets wijzer te zijn hebben we het erop gewaagd om een therapeute in te schakelen voor onze poes. Toch altijd wel eng. Gaat het iets opleveren en hoe gaat ze daar dan op reageren?? Ze kan nog al schuchter zijn. En het zou natuurlijk sund zijn als we iemand inschakelen en de poes zich niet laat zien.

Gelukkig viel alles reuze mee!! Corine was heel voorzichtig en Lucifer heeft zich niet verstopt, zodat Corine haar goed kon observeren. Voor ons een bijzondere ervaring dat ze zo op haar gemak was!

Na een achtergrond gesprek, hebben we wat bruikbare tips gehad die makkelijk toe te passen waren. In het natraject nog 1x last gehad van ongewenst plassen. Maar na weer met elkaar in gesprek te zijn geweest is alles weer goed gekomen.

Corine hartstikke bedankt voor je hulp en hopelijk kun je nog vele mensen helpen met hun kattenproblemen.
Tonen: 5  10   20


 aan dat een tijdelijk camerasysteem installeren een goed idee was om de dader(s) op heterdaad te kunnen betrappen, dat is inderdaad gelukt!
Samen hebben we regelmatig telefonisch overleg gehad en hieruit kwam een aantal zaken aan het licht waardoor het spreien nu eigenlijk nagenoeg over is!
Het gaat wel nog een enkele keer fout, maar dan weten we eigenlijk al meteen wat de oorzaak is en kunnen we dus gericht handelen om het op te lossen. Gelukkige katten en gelukkige baasjes du