K.A.T. - Katten Advies en Trimmen
 

Tevredenheid klanten

Als Tinley-gedragstherapeut vind ik het belangrijk te horen wat goed is en wat ik kan verbeteren. Tinley Gedragstherapie voor Dieren stuurt enquêtes naar klanten die gedragsadvies hebben gehad. Er wordt onder andere gevraagd naar de begeleiding, de deskundigheid en of het probleem is opgelost. Klanten gaven mij gemiddeld een 8,4. Zie hieronder voor enkele ervaringen die mensen hebben teruggekoppeld. Helemaal onderaan tref je het gastenboek waarin je zelf een bericht kunt achterlaten.

Citaten uit de evaluaties

"We zijn heel blij met je adviezen. Smokey heeft sindsdien nog maar 2 keer in de gordijnen gehangen en heeft niet meer aan de bank en de stoelen gekrabd. We zijn heel blij met je! Groetjes, Francis en Michiel"

"Je bent heel precies, goed, aanhoudend en geduldig."

"Het gaat erg goed. Geisha lijkt nog aanhankelijker geworden. Ze valt ons niet meer aan. Ze krabt nog wel aan de bank, maar een kleine correctie is al voldoende en dat accepteert ze."

"Met lola gaat het gek genoeg heel erg goed. Ze heeft niet meer in huis geplast en maakt gebruik van de kattenbak."

"Corine heeft nuttige tips gegeven waar ik zelf nooit op was gekomen en ze heeft veel tijd aan ons besteed."

"The situations still under control with my cats. No defecated out the boxes. My friendly greeting, Samaya."


Hieronder vindt u een aantal reacties van enthousiaste klanten. Uiteraard met hun toestemming geplaatst. 

Agressie naar de eigenaar

Mijn huis-tuin- en keukenkat Gizmo viel me bijna elke dag plotseling aan en beet mij; soms tot bloedens toe. Volgens de vorige eigenaar had hij zelfs haar kindje van een jaar oud aangevallen! Ik wist niet meer wat ik ermee moest. De dierenarts verwees me naar Tinley Gedragstherapie. Corine had een aantal handige ideeën, bijvoorbeeld dat ik hem achter een brokje aan kon laten rennen naar links, zodat ik rustig rechts de trap op kon lopen. Ze adviseerde veel met hem te spelen. Ik doe dat trouw en ben heel blij te kunnen melden dat Gizmo het sindsdien uitstekend doet. Hij heeft tot nu toe maar een keertje uitgehaald. Gizmo is echt helemaal veranderd en ik ook. Gizmo is véél rustiger geworden en vertoont meer (lief) kattengedrag. Zo geniet ik nog meer van Gizmo. Tot ziens! Jozé

Sproeien

Na een aantal jaar tobben en zelf een aantal dingen proberen hadden we het gevecht tegen het sproeien in huis eigenlijk opgegeven. Omdat het toch écht een vervelend probleem is hebben we als laatste hoop de hulp van Corine ingeschakeld. Corine gaf aan dat een tijdelijk camerasysteem installeren een goed idee was om de dader(s) op heterdaad te kunnen betrappen, dat is inderdaad gelukt! Samen hebben we regelmatig telefonisch overleg gehad en hieruit kwam een aantal zaken aan het licht waardoor het sproeien nu eigenlijk nagenoeg over is! Het gaat wel nog een enkele keer fout, maar dan weten we eigenlijk al meteen wat de oorzaak is en kunnen we dus gericht handelen om het op te lossen. Gelukkige katten en gelukkige baasjes dus!

Angst voor eigenaar

Via Facebook ben ik bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren terecht gekomen. Mijn kat Diva was toen 1 jaar en Kira een half jaar. Diva rende vanaf het begin dat ik haar had weg voor vreemde mensen. Ze schrok van plotselinge geluiden en bewegingen. En wat ik het ergste vond: ze wilde niet dat ik te dichtbij kwam. Kira leek op een gegeven moment dit gedrag over te nemen. Dat was natuurlijk geen goede ontwikkeling. Hulp was nodig! En die kwam er. Corine vertelde dat het beter is om een kat weg te lokken dan om haar te straffen als ze ergens is waar ze niet mag zijn. Daardoor werd ze minder bang voor mij. Mijn bezoek heb ik geïnstrueerd dat ze de katten niet mogen naderen maar dat ze pas mogen aaien als ze zelf naar hen toekomen. Ik probeer geen plotselinge bewegingen te maken. Door al dit soort adviezen zijn de katten niet meer bang. Diva komt zelfs om aaitjes vragen en rent niet meer weg voor mijn vader. Kira gaat naar mijn vader en mijn zus Marleen want ze weet dat zij haar een snoepje geven. Mijn zus brengt soms de hond Alaika mee. Kira ging er dan eerst altijd vandoor maar nu niet meer. Ik ben zo blij dat ik gedragstherapie heb ingeschakeld en raad het iedereen aan! Het gedrag van Diva en Kira verbetert nog elke dag. Ik ben superblij dat ik u heb laten komen. Dank je wel daarvoor Corine.


Ruzie tussen katten

Mijn poes Luna van 1,5 jaar hoopte ik blij te maken met een kater van tien maanden oud genaamd Simba zodat ze samen konden spelen. Helaas verliep dit niet zoals ik had gehoopt. Ik heb het contact tussen die twee rustig proberen op te bouwen. 
Simba was nieuwsgierig en wilde de deur openen met zijn poot. Maar voor Luna ging dat blijkbaar toch te snel want ze staarde verstijft naar de deur met grote pupillen. Toen ik ze na 5 dagen voor het eerst samen losliet, rende Luna hard en angstig weg, Simba ging erachter aan. Ik pakte Simba op maar Luna zat nog 2 uur lang bang onder de bank, ze was zo ontzettend bang, ik wist niet wat ik moest doen, zelfs met snoepjes kon ik haar niet in beweging krijgen, ze was helemaal verstijfd. 
Ik heb op internet gezocht wat ik moest doen, na van alles te hebben geprobeerd wat niet hielp heb ik contact opgenomen met Corine.
Zij heeft me verteld hoe het contact tussen de katten het beste kon worden opgebouwd en waar ik het beste kon trainen. Toevallig had ik in die periode veel tijd omdat ik tussen twee banen een paar maanden vrij was. Daardoor kon ik veel met de dieren bezig zijn. En met resultaat! Luna schrikt nog steeds weleens van Simba, maar ze rent nu ook speels achter hem aan. Ze doet zelfs stoute dingen die van mij niet mogen maar omdat ze dat Simba heeft zien doen, doet ze dit voortaan ook. Wat zijn het toch 2 boefjes samen. Soms liggen ze zelfs af en toe bij elkaar! Ik vind het zo fijn dat dit is geslaagd en Luna is veel meer op haar gemak en ben zo blij dat ik niet heb hoeven kiezen tussen die 2.
Ik ben Corine erg dankbaar, Natuurlijk twijfelde ik heel erg of dit wel zou helpen bij mijn poes Luna, Ze heeft toen ze klein was veel meegemaakt dus is het een angstig poesje. Ik hoop dat als jullie twijfels hebben, na dit bericht te hebben gelezen, besluiten om Corine om hulp te vragen!
Groet Fieke 


"We werden een beetje vies van ons eigen huis!"

Al enkele jaren hebben wij twee katten, Annie en Isis. Ze komen uit het asiel en zijn beide vrij angstig en schrikachtig. Sinds enkele maanden trof ik steeds vaker een plas buiten de bak aan. Toen het op een gegeven moment meerdere keren per week voorkwam en er ook zelf buiten de bak gepoept werd, werd het me echt te gek. We probeerden van alles! Er moest iets veranderen, want we werden gewoon een beetje vies van ons eigen huis. De dierenarts verwees me (na lichamelijke oorzaken uitgesloten te hebben bij de katten) naar Tinley gedragstherapie. Zo ontmoette ik Corine. 
Corine had snel een plekje vrij en kwam de eerste keer aan huis. Uitgebreid nam ze de tijd om de situatie in kaart te brengen en we kregen direct punten om op de observeren. Vervolgens hadden we over een periode van enkele weken regelmatig contact. Corine maakte een analyse en gaf tips. Annie bleek al gauw de kat te zijn die de ongelukjes had. 
Wat bleek: de kattenbakken stonden naast de wasmachine in de bijkeuken. De bijkeuken werd begrenst door de badkamer, de keuken en de deur naar de tuin. Er werd door de bijkeuken gelopen om de andere ruimten te betreden. Corine gaf aan dat het heel onrustig kan zijn voor een poes die snel stress ervaart. Naast de basis adviezen van goed kattenbakmanagement en dierenartsbezoek, heeft Corine ook geadviseerd in de gaten te houden op welke momenten Annie de bak negeerde wat de omstandigheden op dat moment waren. Wat bleek? Het gebeurde elke keer als de wasmachine aanstond en Annie nodig haar behoeften moest doen. Ze durfde gewoonweg niet op de kattenbak naast die draaiende machine. De oplossing was daardoor snel gevonden: een andere plek voor de kattenbak. Daarbij hielp ander grind (ongeparfurmeerd en fijne korrels).
Momenteel hebben we vrijwel geen ongelukjes meer en ruikt ons huis weer fris!
We zijn er blij met de manier waarop Corine echt de tijd neemt, laagdrempelig contact onderhoudt en zorgvuldig handelt en raden haar zorg echt aan!


Het herplaatsen van mijn kat had ook positieve gevolgen

Na het overlijden van onze kater, bleef onze poes Luna ( 11 jaar ) alleen achter en graag wilden we er weer een katje bij. Luna is ontzettend rustig en de nieuwe kater ( 2 jaar geschat ) volgens het asiel ook. Helaas bleek dit thuis anders te zijn...

Onze nieuwe kater Dexter nam het huis over binnen 2 dagen en belaagde en besprong Luna de gehele dag, Ze had geen moment rust waardoor ze alleen onder het bed te vinden was, niet meer wilde eten en ook weer binnen begon te sproeien. Graag wilden we er voor zorgen dat de 2 katten met elkaar overweg konden en dat Luna weer de poes kon worden die ze was dus hadden we besloten een deskundige in te schakelen. Via internet hebben we contact opgenomen met Corine en aan de hand van een door ons ingevulde vragenlijst is ze op bezoek geweest om de situatie van dichtbij te bekijken en heeft uitgebreid de tijd genomen om een duidelijk beeld te krijgen van ons probleem. Corine is erg vriendelijk en prettig in omgang en snel werd duidelijk wat het probleem was en waardoor ze bij het huisbezoek al meteen wat adviezen kon geven over een aantal aanpassingen in onze woning en tips hoe met Dexter om te gaan. Dexter bleek namelijk overmatig veel energie te hebben. Met alle tips en adviezen van Corine ben ik meteen aan de slag gegaan. Al mijn vrije uren was ik ermee bezig om Dexter te vermaken. Alle speeltjes die er op de markt zijn: je noemt het maar op en ik heb het in huis gehaald! Het verslag dat we hebben ontvangen van Corine was professioneel, zeer zinvol, volledig, met heldere uitleg en goede adviezen. We hebben alles toegepast en uitgevoerd, ook hebben we tussendoor meermaals contact gehad, telefonisch en via e-mail om indien nodig haar eerdere adviezen aan te vullen of bij te sturen. Maar uiteindelijk bleek het gewoon niet mogelijk om de eindeloze levenslust en het spelgedrag van Dexter te helpen uiten. Hij bedoelde het absoluut goed, maar hij bleef continu gericht op Luna om maar te willen spelen. Luna leed hier erg onder dus we moesten een knoop doorhakken en de laatste optie geadviseerd in het verslag onder ogen zien. Met veel pijn in ons hart hebben we Dexter terug naar het asiel moeten brengen voor herplaatsing. 1 van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten doen en ik hoop dat Dexter er minder moeite mee heeft dan ik en weet dat hij snel een perfect nieuw baasje en huis vindt...

Met Luna gaat het sindsdien uitstekend! Ze is weer helemaal de oude, nou ... eigenlijk is ze helemaal een nieuwe kat. We herkennen haar bijna niet meer. Ze is ontzettend zelfverzekerd, het hele huis is van haar, ze slaapt als een roos nu en kan haar eigen plekjes uitkiezen. Zelfs 's nachts slaapt ze waar ze maar wil, zelfs beneden. Voorheen sliep ze altijd bij mij op bed of op mijn nachtkastje, nu sluipt ze door heel het huis. Ze is wel dikker geworden, ze eet nu haar bakje leeg en kijkt niet om zich heen tijdens het eten. Ook gaat ze nu alleen naar buiten (in de tuin) en blijft daar soms uren! Voorheen durfde ze niet de tuin in zonder dat ik mee ging... En het allerbelangrijkste, wat ik me niet meer voor kon stellen is dat ze na 11 jaar binnen plassen tegen deuren en gordijnen dat nu nooit meer heeft gedaan, zo van de ene dag op de andere dag volledig mee gestopt! Nooit meer gesproeid!! Ik ben er dus echt van overtuigd dat ze nu volledig stress vrij is en nog nooit zo gelukkig en relaxed is geweest! Voor mij geldt dat nog niet helemaal, heb er nog steeds veel moeite mee dat ik Dexter heb moeten terugbrengen naar het asiel. Ben nog steeds gek op dat katje maar heb via de internetsite wel kunnen zien dat Dexter binnen 2 weken weer een nieuw huisje had dus hoop dat hij het heel goed heeft... Toch ben ik blij dat we in contact zijn gekomen met Corine, helaas hebben we niet helemaal het resultaat gehaald waar we op gehoopt hadden maar met alle deskundige adviezen en tips weten we nu wel dat we alles geprobeerd hebben wat mogelijk was en hebben we kunnen accepteren dat dit voor beide katten de beste oplossing is. Het belangrijkste is dat Luna weer de poes kan zijn die ze was en een normaal leven kan leiden in 'haar' huis. Alles is het dubbel en dwars waard geweest!een vervelend probleem is hebben we als laatste hoop de hulp van Corine ingeschakeld.

Poepen

"Poepen buiten de bak: echt goor! Zeker met 2 kleine kinderen in huis!"

Hoi Corine, na jouw superfijne advies wil ik graag een berichtje op je site achterlaten. 

Onze kat Quick begon opeens in de badkamer te poepen. Echt heel vies. Binnen een paar weken deed-ie het bijna elke dag in de badkamer. We letten heel erg op om de badkamerdeur dicht te doen, maar toen begon hij in de slaapkamer en in de gang te poepen. Echt goor, zeker met 2 kleine kinderen in huis. Ik dacht dat Quick seniel of gek geworden was ofzo. Hij spinde ook niet meer en zat de hele dag boven in een hoekje. Op internet konden we geen goeie tips vinden. Op een gegeven moment hadden we het er zelfs over om hem weg te doen, zo zat waren we het. Toen hebben we als een soort laatste redmiddel Corine laten komen voor advies. 

Haar eerste vraag was: "Hoeveel moeite wil je zelf nog doen om het op te lossen?" Dat vond ik heel prettig, want op internetforums kom je veel oordelen tegen, alsof je nog eerder je gezin de deur uit zou doen dan je kat. Ze stelde veel vragen om er zo samen achter te komen hoe het buiten de bak poepen ontstaan zou kunnen zijn. Toen liepen we een rondje door het huis om te kijken waar Quick eet, slaapt en zijn behoefte doet. Daarna gaf ze concrete adviezen wat we konden doen, over een rustige plek voor Quick, over het spelen van Quick, de plaatsen waar hij poepte, over de kattenbak, en zelfs tips over hoe ik het schoonmaken van de bak zonder veel moeite in mijn ritme in kon passen. Ik vond het heel fijn dat ze echt meedacht met onze gezinssituatie. 

Eind van het liedje was, dat het poepen nog diezelfde dag opgehouden is (na het toepassen van de tips). Onvoorstelbaar! En wij wilden hem nog wel weg doen! Binnen een paar dagen begon Quick ook minder gestrest te doen en kwam weer spinnend bij ons liggen. Corine, heel erg bedankt voor je advies, we hebben onze oude kat weer terug. En dat met een paar heel simpele aanpassingen. Ook je uitgebreide verslag na afloop is erg handig om het allemaal nog eens na te lezen. 

Ik riep de hulp van Corine als laatste redmiddel in, dit had ik vééél eerder moeten doen! Ik kan K.A.T. dan ook aan iedereen aanraden die met een kat zit die het niet op de bak doet. Ik had niet kunnen denken dat het zo snel opgelost zou kunnen worden!


"Hij is nu meer op zijn gemak"

Semmy is onze nieuwe kat, hij is ongeveer 3 jaar oud, na de verhuizing (2 maanden geleden) naar ons gezin veranderde zijn gedrag. Hij trok zich steeds terug en hij maakte een bange indruk. nadat Corine Semmy en zijn leefomgeving bekeken had, gaf ze ons een aantal adviezen. Deze adviezen waren zeer uitgebreid en heel goed onderbouwd. Hierdoor gingen we anders naar onze kat kijken en konden we ook een aantal zaken verbeteren. het is niet zo dat het gedrag van Semmy helemaal veranderd is, maar hij voelt zich duidelijker meer op zijn gemak. en door de professionele kijk van Corine zien we dat nu zelf ook. Advies van Corine kan je helpen beter samen te leven met je kat.Gastenboek

44 berichten op 3 pagina's
Denise
03-12-23 14:23:35
Al lange tijd zag ik dat het niet goed ging met Momo. Ze is angstig, erg onrustig, heeft veel rimpelingen in haar onderrrug en hapt naar haar onderrug en staart. De dierenarts kon niets vinden maar wilde ook niet zomaar allerlei onderzoeken doen. (Momo is erg lastig om te handelen. Ze haalt snel uit, blazen, grommen en als je pech hebt, bijt ze je ook) Behalve bij mij. Op advies van de dierenarts heb ik Corine ingeschakeld. Ik was vrij sceptisch, omdat ik mijn kat ken en écht wel weet dat het niet gedragsmatig is. En ik had een jaar daarvoor al een gedragsdeskundige in huis gehaald. Zonder resultaat. Omdat ik verder wilde met de onderzoeken heb ik contact opgenomen met Tinley. Corine belde me en heeft echt alle tijd genomen om de situatie duidelijk te krijgen. Bij mij thuis precies hetzelfde. Ze nam alle tijd, stelde veel vragen, vroeg veel door en checkte ook steeds bij mij of ze mijn verhaal goed had begrepen en of ik me kon vinden in haar oplossingen en conclusies. Ze denkt met je mee en neemt je serieus. Ik voelde me gehoord en begrepen. Zo fijn! Corine kwam tot dezelfde conclusie als ik. Het lijkt sterk om FHS. Feline Hypertensia Syndrome. (Ik had Corine mijn gedachten over FHS nog niet eerder verteld) Omdat het een moeilijke aandoening is om aan te tonen heeft Corine contact opgenomen met de dierenarts. Daarnaast heeft ze ook nog contact opgenomen met andere specialisten die wellicht andere inzichten konden brengen in Momo haar situatie. Uiteindelijk is ze (vrij snel) door het dierenziekenhuis gezien. Mede dankzij Corine waren alle specialisten op hetzelfde moment aanwezig om Momo te observeren en mij vragen te stellen. Zodat de afspraak voor Momo zo min mogelijk stress op zou leveren. Dat was geweldig! Alle onderzoeken zijn gedaan welke nodig waren om eventuele ziektes en aandoeningen uit te sluiten. (Tijdens de onderzoeken en uitslagen door is Corine betrokken geweest en kon ik altijd (letterlijk) haar appen met vragen en opmerkingen. Ik kreeg ook altijd een antwoord terug. Ze is zó betrokken. Heel erg fi
Roos
15-11-23 16:32:22
Corine heeft me uitgebreid geholpen met het plasgedrag van Daan.
Daan is een kat van 14 jaar en plaste naast de kattenbak en op random plekken.
Gelukkig altijd op de stenen vloer en niet op de houten vloer in de woonkamer.
Corine heeft Daan uitgebreid geobserveerd en hele goede adviezen gegeven.
Corine blijft het hele traject uitgebreid betrokken bij de adviezen en geeft telkens aangepaste evaluatie.
Haar rapportage en betrokkenheid is enorm goed.
Ze is ook flexibel en past de adviezen aan indien nodig.
Uiteindelijk plast Daan op 3 vaste plekken en ben ik heel tevreden.
Ik zou haar aan iedereen aanbevelen met gedragsproblemen met de kat. Voor de uren die erin gestoken worden is het goedkoop en prijs/kwaliteit zijn uitstekend.
B. Stoop
01-11-23 11:03:12
Wij hebben de hulp ingeschakeld m.b.t. de plaatsing van een kitten bij een oudere poes. Dit verliep niet zoals we hadden gewild en we waren daarom op zoek naar allerlei manieren om het toch te laten werken. Helaas was er geen oplossing en moesten we kijken voor een herplaatsing. Ondanks dat zijn we door Corine erg fijn geholpen, geduldig te woord gestaan en met kundig advies geadviseerd. Je kunt duidelijk merken dat er met veel zorg en passie naar de katten en de situatie wordt gekeken.
Bas van Campenhout
16-08-23 00:18:51
Onze kat was nogal van het wildplassen in huis. Schoenen en andere kledij waren vaak het doelwit. Na zelf verschillende pogingen gedaan te hebben toch besloten om Corine om hulp te vragen. Na een uitgebreide intake hebben we snel een plan van aanpak gekregen. Deze tot het kleinste detail uitgevoerd en het wildplassen werd al snel een heel stuk minder. De enkele keer dat het nog gebeurde, meteen Corine gebeld en alles grondig door gesproken. Ze leert je eigenlijk een manier van denken aan waardoor je jouw eigen kat beter begrijpt. Het was een zeer fijne samenwerking en onze kat plast vanaf nu alleen nog maar in de kattenbak. Echt een aanrader
Nicole Van der Waals
03-02-23 21:12:34
3 maanden geleden gedrachts therapeut Corine Vos benaderd ivm de overmatige vacht verzorging van Poes Lizzy 11 jaar oud ,doof en met een chronisch nier probleem.
Wat een fijne samenwerking met Corine, veel adviezen,tips, feedback met regelmatig telefonisch contact en een huisbezoek.
Doormiddel van een schema van Corine in kaart gebracht wat evt de oorzaak kon zijn van Lizzy der overmatige vacht verzorging.
Heel goed hulp middel.
Lizzy is echt opgeknapt na 3 maanden en heeft zo goed als bijna geen last meer van haar overmatige vacht verzorging.

Dank je wel Corine voor alle adviezen, tips, feedback en het meedenken en mij ook betere inzichten te geven t.o.v Lizzy der gedrag met haar vacht.
Heeft echt geholpen.
Aanrader voor iedereen.
Jeanette Kerkhof
24-11-22 20:41:06
Heel fijn samengewerkt met corine. Alle adviezen die ze gaf waren echt goed en helpen echt. Het gaat al een stuk beter met ons Flosje
Anouk .
18-08-22 08:58:00
We hebben Corine om hulp gevraagd na onverwachts bijten en aandachtvragend gedrag van onze poes. Onze poes was een binnenkat, die af en toe in de tuin kwam. Althans dat was onze wens. Hoe goed wij onze tuin omtoverde tot een soort Alcatraz, onze poes bleef maar ontsnappen. Voor ons was het echt een dilemma: gunnen we onze poes de vrijheid van buiten de tuin (met bijbehorende risico’s) of moeten we haar binnenhouden als gefrustreerde poes? En hoe gaan we daar dan mee om?

Met de hulp van Corine hebben we de oorzaak van het probleemgedrag in kaart gebracht. Na het observeren kwam Corine met tips hoe we hier invloed op kunnen hebben. Wij vonden het traject heel leerzaam. Eigenlijk zou iedere katteneigenaar zo’n sessie moeten doen, gewoon voor de bewustwording wat de daadwerkelijke behoeftes van je kat zijn. Én die behoeftes zijn voor iedere kat anders

Op basis van de analyse (dus de behoeften van onze poes) hebben wij er toch voor gekozen om onze kat de vrijheid buiten de tuin te gunnen. Dit was niet hét advies, maar een afweging die we zelf hebben gemaakt. Onze poes heeft het probleemgedrag niet meer getoond.

Corine is niet alleen goed met katten, maar ook met mensen. Van het allereerste telefoongesprek tot het laatste gesprek was ze enorm betrokken bij onze situatie.
marieke stuart
16-08-22 07:16:46
ik heb Corine ingeschakeld omdat Kiwi de kat behoorlijk onhandelbaar werd. Ik vond het traject heel fijn. Ik kteeg bevestiging dat ik me niet aanstelt, dat er een probleem is, dat het geen makkelijk ervan afmaken is en dat je hiermee alles hebt gegaan. ik voelde geen oordeel en voelde geen druk. de uitkomst is niet wat ik wil maar het ging gewoon niet en dan is dit de beste keuze en heb je het als heel prettig ervaren.. Corine keek naar zowel mij als Kiwi en was niet bang ook de moeilijke vragen te stellen. Om hier vervolgens met compassie naar te kijken. Ookal is de uitkomst in mijn geval dat Kiwi is herplaatst (je kan nu eenmaal geen binnen kat maken van een buiten kat) dan nog was het traject een succes. Ook bij het herplaatsen was Corine standby en keek ze wederom naar ons beide. al met al een zeer aangename en mooie ervaring. Corine is een bijzonder mooi mens met hart voor dier en eigenaar.
Petra Koolen
09-08-22 12:36:50
We hebben hulp ingeschakeld wegens het op de bank plassen van onze kat. Er speelde echter nog meer, het is best complex. Corine heeft ons uiterst professioneel geholpen en stond altijd klaar met tips, vragen en een luisterend oor. Altijd heel geduldig en respectvol. Ze heeft veel kennis en kijkt ook out of the box. Ze sluit aan bij onze gezinssituatie. Het was heel prettig en tot nu toe hebben we geen plasjes meer in de bank. Zo houden!!
Bedankt Corine!
Kim Sluijter
12-03-22 13:08:11
We kwamen bij Corine met het probleem dat de poes Luna buiten de bak plaste. De dierenarts had al blaasgruis vastgesteld, maar daar was Luna ondertussen al van genezen. Het plassen buiten de bak bleef. Luna was onlangs gediagnosticeerd met hyperesthesie syndroom, maar dat was geen verklaring van het plassen. Dit maakte de situatie wel complexer en de dierenarts kon verder niet helpen. Zelf hadden we al wel gezocht naar wat te doen, en kattenbakmanagement etc. allemaal geprobeerd maar werkte niet.
In Corine vonden wij een hele goede sparringspartner. Zij zag de hele situatie vanuit een nieuw perspectief en gaf ons aanknopingspunten om wat anders te proberen. Soms werkte dit, soms niet, en zo werd de volgende stap weer gezet. We konden haar altijd berichtje sturen als er iets gebeurde en zo konden we meteen de situatie analyseren en volgende stap bepalen. Contact was ook heel gemakkelijk en laagdrempelig.
Het is echt een samenwerking tussen baasjes en de therapeut, en dat vonden wij heel mooi. Onze ideeën en suggesties werden ook gehoord. Corine zet zich 110% in om jou en je kat te helpen.
Het gaat nu ontzettend goed met Luna! Ze heeft al 4 maanden niet buiten de bak geplast, dit resultaat is beter dan we hadden kunnen dromen.
Karin Fens
20-02-22 12:57:42
Mijn 2 kittens van 9 maanden oud begonnen gedrag te vertonen als in de gordijnen klimmen, eten stelen en de kater begon ineens naast de bak te plassen. Het plasprobleem was voor mij het grootste euvel en ondanks dat ik zelf al van alles had geprobeerd bleef het probleem maar aanhouden. Uiteindelijk heb ik Corine ingeschakeld. Ik vond het heel goed dat zij vooraf een uitgebreide vragenlijst stuurde zodat ze al enigszins inzicht had in de problematiek en zich zo dus goed kon voorbereiden op het huisbezoek. Tijdens het bezoek keek ze goed naar de interactie van de katten. Ondanks dat ik best wat problemen had doorgegeven heeft ze ze allemaal opgepakt en hele goede adviezen gegeven. Ik vond het ook erg fijn dat er na het huisbezoek nog 3 maanden begeleiding was en ik altijd op een laagdrempelige manier met mijn vragen bij haar terecht kon. Als iets niet helemaal werkte dan dacht ze mee voor een andere oplossing. Niets was haar te veel. Corine is iemand die er vol voor gaat en pas tevreden is als de problemen naar wens opgelost zijn. Het is het geld dubbel en dwars waard geweest! Dank je wel Corine!
Chris Budde
16-11-21 14:33:35
De twee jongste van onze 4 poezen sproeiden dagelijks op allerlei plaatsen in het huis. Tegen de wanden, gordijnen, ramen, piano, vazen, voordeur etc. Maar hoe leer je ze dat af? Uiteindelijk Corine in de arm genomen. Door middel van zeer uitgebreide vragenformulieren die we hebben ingevuld en daarna te situatie ter plaatse te bekijken en met ons gesproken te hebben, heeft ze ons adviezen gegeven om het sproeien te verhelpen. En gelukkig hebben de adviezen gewerkt. De poezen en hun bazen zijn nu weer gelukkig. Bedankt Corine.
Jetske van Haperen
11-10-21 21:30:08
Zo blij dat ik eindelijk na 3 jaar hulp heb ingeschakeld voor onze angstige terug getrokken kater, Tinus, die wij samen met zijn broer, Pooky, uit het asiel hebben gehaald. De rust die deskundige Corine uitstraalde, haar professionele houding, haar vlotte bezoekverslag en adviezen en de telefonische en online support hebben ervoor gezorgd dat Tinus beter in zijn vel zit, minder angstig is, met zijn staartje ontspannen loopt en ligt, nieuwsgierig ons komt opzoeken i.p.v. terug trekken en zelfs rustig naast ons op de bank komt liggen.... Aanhalen zouden wij graag doen, maar moeten geduld hebben. Hebben grote stappen gemaakt, zo fijn te zien dat hij een ontspannen is in het gezin.
Desiree Wijnstekers
11-10-21 14:01:27
Na een aantal jaar van onrustigheid tussen mijn twee katten (zusjes) de hulp ingeschakeld van Corine. Ze heeft me goed geholpen met bruikbare tips voor aanpassingen waardoor vet het al snel beter ging. Daarnaast leerde ze mij om gedrag te herkennen wat vaak voor een incident plaats vond, maar wat eerder nooit opgevallen was. Hierdoor kon ik de katten afleiden voordat de situatie escaleerde. Erg blij met het resultaat.
Margot
10-09-21 10:00:26
Ik ben heel tevreden over Corine die me begeleidt heeft,.ze was duidelijk in wat ik kon verwachten, had alle tijd, ik mocht altijd contact opnemen, was goed bereikbaar. Voor mijn gevoel heeft ze zich meer dan 100% ingezet, de diagnose klopte helemaal.er was een goede klik, waardoor mijn katje Bengel zich meer tevreden voelt
Tanya Ludtke
13-08-21 14:21:58
Mijn kater had een (langdurig) zindelijkheidsprobleem waarbij ik zelf al een aantal aanpassingen had gedaan, maar geen enkele aanpassing bood een blijvende oplossing.
Totdat ik Corine had ingeschakeld. Met haar huisbezoek en een gesprek wist zij al gauw waar de angel zat en met wat kleine aanpassingen is het probleem opgelost! Zij heeft ons zeer goed en fijn begeleid. Kenmerkend voor haar is dat ze betrokken is, ze stelt de juiste vragen en ze is ontzettend gemotiveerd om de oorzaak van het probleem te achterhalen zodat er een passende oplossing kan worden geboden. Daarnaast is het interessant om meer over het gedrag van je eigen huisdier te leren. Corine kan dat namelijk heel goed inschatten. Ik raad haar aan iedereen aan en ben er van overtuigd dat met behulp van Corine, ieder zindelijkheidsprobleem (en andere problemen) kunnen worden aangepakt! Bedankt!
Ati Bijn
15-06-21 12:19:13
Corine kende ik al via het trimmen van mijn kat. Toen al had ik de ervaring dat zij het welzijn van mijn kat op nummer 1 zet, zelfs voor haar eigen belang. Dat geeft vertrouwen. Mijn katten konden in onze vorige woningen al niet goed met elkaar overweg. De confrontaties liepen zo hoog op dat zelfs 1 van de katten een jaar bij mijn ouders heeft gewoond. Een verhuizing naar onze nieuwe woning bood de mogelijkheid om met een frisse start te beginnen. Met de begeleiding van Corine is dit tot nu toe een succes geworden! Wij zijn daar ontzettend blij en gelukkig mee. Corine is zeer toegankelijk en je voelt je vrij om vragen te stellen. Dat is ontzettend prettig. Al met al dik tevreden!
Floor van Ewijk
10-06-21 11:30:22
Mijn katten Levi en Rik sproeide al een hele tijd buiten de bak. Ik had al van alles geprobeerd, maar kreeg het sproeien niet onder controle. Er werd steeds vaker en op meer plekken gesproeid en op een dag was ik het beu en besloot ik de hulp in te schakelen van Corine.

Na het eerste consult met Corine heb ik direct super fijn en duidelijk advies gekregen en kon ik gelijk aan de slag met het advies.

Vervolgens moest ik het advies zelf consequent blijven uitvoeren voor het beste resultaat. Hierbij kon ik Corine altijd even een appje sturen of even bellen als ik dit fijn vond.

Het resultaat: 2 blije katten en een blije bazin :) het sproeien buiten de bak is (bijna) helemaal verdwenen. Ik zal altijd goed moeten blijven opletten hoe de katten zich gedragen en als ze buiten de bak sproeien proberen te onderzoeken wat de reden hiervan is. Hiervoor heeft Corine handvatten meegegeven en bij extra vragen staat ze nog steeds voor ons klaar!

Bedankt Corine voor de persoonlijke begeleiding en het fijne advies.

Groet, Rik, Levi & Floor
Jella
21-05-21 09:30:33
We hebben heel veel tips en tricks gekregen om Mickey een aangenamere kat te maken om in huis te hebben.
Je dacht mee en bent creatief in oplossing vinden.
Een aantal van de tips hebben we zeker gebruikt . Zeker de tips over en rond om het aanvallen can Mickey.
Mickey lijkt ondertussen een super rustige lieve kat die nog steeds wel actief is en graag speelt en alleen zijn energie op andere plekken en betere momenten kwijt te kunnen.
Floor van Helsdingen
14-04-21 10:04:22
Voor meer dan anderhalf jaar plaste Tijger onze kat in de nachten en de weekenden wanneer we weg waren regelmatig op de bank. Ik ben er meerdere malen voor naar de dierenarts geweest, verschillende onderzoeken laten doen, veel uitgeprobeerd en niks bleek te helpen. Als laatste redmiddel, met het gevoel dat het ook wel niet zal helpen, ben ik naar de gedragsdeskundige Corine gegaan. Na een keer langskomen had ze goed in de gaten wat het probleem was! In de maanden begeleiding stond ze altijd voor me klaar om mijn vragen te beantwoorden en verdere tips te geven. Ik raad het iedereen absoluut aan wanneer je dit soort problemen hebt om Corine in te schakelen. Met een paar kleine aanpassingen kan het probleem al bijna helemaal verholpen zijn! Ik begrijp mijn kat nu beter waarom hij op de bank plaste en kan het daardoor ook voorkomen.
Tonen: 5  10   20


 aan dat een tijdelijk camerasysteem installeren een goed idee was om de dader(s) op heterdaad te kunnen betrappen, dat is inderdaad gelukt!
Samen hebben we regelmatig telefonisch overleg gehad en hieruit kwam een aantal zaken aan het licht waardoor het spreien nu eigenlijk nagenoeg over is!
Het gaat wel nog een enkele keer fout, maar dan weten we eigenlijk al meteen wat de oorzaak is en kunnen we dus gericht handelen om het op te lossen. Gelukkige katten en gelukkige baasjes du