K.A.T. - Katten Advies en Trimmen
 

Trainen

Wil jouw kat ook nooit in het reismandje? Als je het tevoorschijn haalt rennen ze al naar een plek waar je ze bijna niet meer kan vinden. Als je ze dan eindelijk te pakken hebt, dan spreiden ze alle vier de poten zodat je ze er niet ingeduwd krijgt… Dat kan anders!
In januari 2017 gaf ik een lezing over stress bij katten. Aan de dierenartsen en assistentes heb ik zoveel mogelijk ideetjes gegeven om stress te verminderen in de dierenartsenpraktijk. Als eigenaar kun je thuis ook al heel wat voorbereidend werk doen. Te beginnen als kitten met het oefenen in de reismand en auto. Op oudere leeftijd kun je trainen het mandje leuk te vinden door je dier er in heel kleine stapjes aan te laten wennen en het te koppelen aan iets lekkers. Leg onderweg een kleedje, waar je lieveling vaak op ligt, in het mandje, zodat hij zijn eigen geur bij zich heeft tijdens de rit. Pas op dat de reismand niet overal tegenaan botst bij het openen van deuren. Plaats het mandje tijdens het wachten bij de dierenarts op een hoge plek. En zorg ten slotte voor een reismand waar de bovenkant eraf kan worden gehaald, zodat jouw kat in het onderste deel kan blijven zitten op de behandeltafel. Succes!
Wil je trainen met je kat? Schakel dan een gedragsdeskundige in om je te helpen, of volg eens een cursus om het zelf te proberen via Tinley Academie.


En hoe gaat dat wennen aan de reismand nou precies in zijn werk? Er zijn verschillende manieren. Wat ik bij mij thuis heb gedaan is het mandje lange tijd in de huiskamer plaatsen en mijn katten erin lokken met snoepjes en speeltjes. Vervolgens heb ik hun favoriete kleedje tegen de vervoersmand aangelegd met een deel half erin. En zie het resultaat! De volgende stap is haar laten wennen aan het oppakken en lopen met de reismand. Wordt vervolgd dus… 

Wil je hulp bij het wennen aan de reismand? Neem dan contact met me op. Als gedragstherapeut heb ik altijd wel wat ideetjes.

Mijn kat heeft geleerd hoe ze brokjes krijgt aangeboden. Het is ook moeilijk voor een pers om met die platte snoet een brokje te pakken! Alleen jammer dat ze me nu ook voor wakker maakt om gevoerd te worden.