K.A.T. - Katten Advies en Trimmen
 

Stress

Katten zijn stressgevoelige dieren en ze houden daarom van routine. Kortdurende stress kunnen ze vaak wel hanteren. We spreken van chronische stress als gebeurtenissen gedurende langere tijd weinig voorspelbaar en/of beïnvloedbaar zijn. Dit is abnormaal en heeft abnormaal gedrag tot gevolg. Bel in dat geval altijd een gedragstherapeut om de stress te helpen verminderen.

Onderstaande filmpjes en foto's tonen stresssignalen die je vaak ziet bij kortdurende stress.

Katten kunnen de beweging nadoen die bij de tepel van de moederpoes voor melk zorgde. Dit wordt op latere leeftijd gedaan op andere objecten of mensen om zich prettig te voelen.


Naar de dierenarts gaan geeft vaak veel stress. Hoe kun je dit zoveel mogelijk voorkomen? Dat kun je in mijn artikel lezen: "Help, mijn kat moet naar de dierenarts!" Dit artikel is gepubliceerd in het tijdschrift "dierenpraktijken". Dit tijdschrift lag in de herfst van 2018 in vele praktijken van dierenartsen. Zwanger zijn: een bijzondere periode in het leven. Maar is de kat ook blij dat er een huisgenoot bijkomt? Moet je je kat voorbereiden? Mijn artikel hoopt antwoord te geven op deze vragen. Klik hier om het te downloaden. Het is gepubliceerd in het tijdschrift “dierenpraktijken” dat in de zomer van 2019 bij vele dierenartsen in de praktijk lag.